Inloggen is niet nodig.
Alle inhoud is vrij toegankelijk.

Aanmelden
 

Opleiding Bierkenner

 Traject  Leeswijzer Lessenrooster Kostprijs Benodigdheden Kledij en materiaal Model medisch geschiktheidattest

BIERKENNER

Ben je gepassioneerd door bier? Wil je graag meer kennis vergaren over bieren en hoe bier en gastronomie samen gaan? Dan is de opleiding  Bierkenner zeker iets voor jou.

De opleiding omvat drie opeenvolgende modules. Je wordt eerst wegwijs gemaakt in de wetenschap van bier. Er wordt uitgebreid ingegaan op de benodigde grondstoffen, het mout- en brouwproces, de verschillende gistingswijzen en biertypes. Je leert bovendien hoe je bier correct kunt bewaren, schenken, proeven en beoordelen.

Nadien staat het professioneel degusteren van de verschillende biertypes op het programma. Uiteraard behandelen we dit niet alleen theoretisch maar komt er een heerlijke praktische kant bij kijken.

Later wordt dieper ingegaan op de harmonie tussen bieren en gerechten, dit zowel theoretisch als proefondervindelijk. Met deze vakkennis kun je dan bieradvies geven en een bierkaart opstellen in functie van het menu. Met andere woorden een niet te missen module voor de doorwinterde gastronoom-bierkenner!

TROEVEN

  • De opleiding is zeer gevarieerd. We combineren de praktijk met een theoretische basis.
  • We richten ons naar een breed publiek. De opleiding is er voor professionelen (horeca-uitbaters, traiteurs, gastronoom-bierkenners …) en voor liefhebbers.
  • De ideale tussenstap van bier leren proeven naar biersommelier.
  • Het is een functionele opleiding die de cursist volgens het gewenste tempo en de beschikbare tijd versneld of gespreid kan volgen.

Certificaat

Certificaat Bierkenner

Organisatie

Modulair (volgens je eigen mogelijkheden)
Avondonderwijs

Vereisten

Bij de inschrijving verplicht medisch geschiktheidattest voor te leggen

 

logo SG Brussel 120

©2012 CVO COOVI Volwassenenonderwijs

E. Grysonlaan 1 1070 Anderlecht
T +32(0)2 526 51 00 F +32(0)2 526 51 01 cvo@coovi.be

 GO logo 180